zondag 12 juli 2009

Deurtje

Gisteren hebben we de deuren terug in de kever gehangen. Om deze te spuiten moest ik echter wel veel geduld hebben. De raam moest zakken, het mechanisme in de deur moest er allemaal uit, de sierstrips en goten waar de ruit inloopt moesten er allemaal uit. Dit heeft mij toch wel een dagje gekost voordat de deur klaar was om te schuren. Toen ik de deur aan het spuiten was, was het nog goed weer. Dit was echter anders met de omkadering van de deur. Eerst heb ik dit zeer goed moeten afplakken zodat niets van mijn interieur roos zou gespoten worden. Vervolgens alles opgeschuurd en onderaan bij de vijs een beetje moeten bijplamuren. Toen is het geweldige weer begonnen. Ik heb 2 dagen moeten wachten voor te kunnen spuiten vanwege de regen. Dit vond ik HELEMAAL niet leuk aangezien er stukken bloot ijzer bijwaren en de kans bestond dat die begonnen te roesten. Iedereen kon zomaar in mijn auto aangezien er enkel een doek over was. Eergisteren heb ik dan kunnen spuiten.








Mijn deurpanelen waren erg rot. we hebben het materiaal toen van de houten plaat gedaan. Een nieuwe plaat gemaakt en ik heb dan het materiaal er terug rond gedaan. Nieuwe clips en topjes bestelt om het deurpaneel te bevestigen. Hieronder vind je het resultaat van dit proces. Enkel in de hoek van de deur zie je nog een beetje ribbels. Dit komt door de vochtigheid van ervoor, aan het rotte stuk.

Zoals je hieronder kunt zien heb ik ook een nieuwe dop op mijn versnellingsbak :) Het is in werkelijkheid een rode. (hier komt hij er nogal orangje op uit :D)