vrijdag 12 juni 2009

Koffer + demontage gardeboe

Vandaag heb ik de laatste twee lagen op mijn kofferdeksel gezet. Daarnaast hebben we de voorbumper, lichten en linker gardeboe eraf gedaan zodat ik deze morgen kan schuren en spuiten.






































donderdag 11 juni 2009

he works!

Vandaag was ontstekingskabels verstoken en hij werkt weer! Hij valt nog wel stil maar dat is maar een kwestie van af te stellen. Héhéhé ok ik ben content nu!!!

zondag 7 juni 2009

Terug thuis

Ik ben afgelopen donderdag thuis gekomen. De kever werkt niet meer! Onze papa had de nieuwe bougies en de ontstekingskabels in de kever gestoken en was daar dan wat mee gaan rijden. En hij was stilgevallen en niet meer in gang te krijgen. Mijn mama en papa hebben hem dan terug naar huis geduwd.

Mijn vriendje (Mattias) is daar dan eens komen naartoe kijken en de ontstekingskabels staken volgens hem niet in de juiste volgorde. De bobijn gaf vonken en de bougies kregen ook stroom. Wij hadden geen idee wat er aan de hand was.

Na een post geplaatst te hebben op Flat4free had ik besloten of na mijn stemplicht eens te kijken naar de carburateur of die nog benzine spoot. Ik leg dit probleem uit aan ons papa en hij keek naar de carburateur terwijl ik de auto starte. Er kwam dus niets uit. Dit kon maar 1 ding betekenen hij kreeg geen benzine meer. Toen viel mijn eurocentje... misschien zit hij zonder naft. Toen we dan de tank opendraaide zat hier dus niets meer in. Onze papa is nu benzine gaan halen en heeft dit erin gedaan en nu is de batterij aan het opladen want deze was plat denken we.

Ik hoop dat het nu opgelost is!

bougie uitgespeekt

Toen ik aan het rijden wat hoorde ik plots een enorme knal. Wa bleek toen ik thuis kwam. Eén van mijn bougies was uit de motor gekomen. Bleek dat de draad die op de bougie zat niet goed meer was en ik heb dan 4 nieuwe bougies gekocht en nieuwe ontstekingskabels. Ik zal niet aanwezig zijn wanneer ze toekomen dus mijn papa zal deze monteren. Ik vertrek namelijk op eindreis naar Tsjechië.

spuiten en eerste werken

Na de aankoop waren er een hele boel dingen die niet in orde waren of dat er gewoon niet aan waren. Zo hebben we er de volgende dingen ingestoken: een asbak, hendeltje vooraan om je aan vast te houden, rubberen omkadering vooraan, kattenbak, wimpertjes, lichtje aan de deur.

Er zou nog een nieuwe naftmeter moeten inkomen want diegene die we er hebben ingestoken is 9/10 weer naar de vaantjes.

Omdat ik mijn auto niet in het groen wil laten staan ga ik hem stukje voor stukje in het roos spuiten. Eerst ben ik begonnen met de velgen (opschuren, ontvetten, afplakken en spuiten)

Daarna heb ik mijn motordeksel gespoten en 1 laag gezet op mijn voorkap. Deze moet dus nog 2 lagen krijgen aangezien ik 3 lagen spuit.

Ik heb ook een sjabloon gemaakt om hawaïbloem op mijn handschoenkastje te krijgen dit heb ik gedaan met zo dat plastic waar je je schoolboeken mé plastificeert. gewoon knippen, plakken en spuiten. Het spijtige is wel dat soms de verf een beetje onder de sticker is gelopen waardoor het niet perfect is. Het opschuren van mijn motorkap en voorkap doe ik met een schuurmachientje en een korrel 400.